ΛΙΜΑΝΙΑ: 24ωρη απεργία των λιμενεργατών...

» » απεργια, 24ωρη, λιμανια, λιμενεργατες
απεργια, 24ωρη, λιμανια, λιμενεργατες
« ΛΙΜΑΝΙΑ: 24ωρη απεργία των λιμενεργατών... »
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι λιμενεργάτες σε όλα τα λιμάνια της χώρας αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημοσίων λιμανιών της χώρας. Οι λιμενεργάτες θα... πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Επίσης οι λιμενεργάτες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, μαζί με την ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα την ημέρα εκείνη να μην πραγματοποιηθεί κανέναν ακτοπλοϊκό δρομολόγιο. "Οι Έλληνες ναυτεργάτες ενώνουν την φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της στεριάς, για την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του μόχθου" τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ. Επίσης η ΠΝΟ ζητά την άμεση ανάκληση και κατάργηση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και απορρόφηση των ανέργων ναυτεργατών, όπως επίσης τη διασφάλιση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους. Ακόμη ζητά την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011, την αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ., την αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης και τη δημιουργία Σχολών για κάθε κλάδο. Και τέλος την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ελλήνων ναυτεργατών.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
24ωρη απεργία αύριο σε όλα τα λιμάνια ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ
24ωρη απεργία των εργαζομένων σε Wind - Vodafone αύριο Παρασκευή - Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από το ΣΕΤΗΠ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζομένοι στα λιμάνια - Κινητοποίηση αυτή την ώρα στην Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
Θρήνος στην τουρκία: Εκατόμβες για τα παλικάρια του Ερντογάν - Σαρώνουν οι Κούρδοι σε όλα τα μέτωπα!
Τραγωδία: Νεκρή η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ… ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ JAILGOLDENDAWN!
Σοκ και δέος από Τρόικα: Νέα μέτρα, κούρεμα καταθέσεων και 30% μείωση συντάξεων, αλλιώς δεν παίρνετε φράγκο! - Άνευ όρων παράδοση Τσίπρα
Η μεταμεσονύκτια απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ